Project van start

cropped-mg_6550.jpgHallo, aangenaam kennis te maken. Mijn naam is Jobbe Wijnen en ik werk vanaf 2010 als archeoloog met de sporen van strijd en conflict. Meestal is mijn onderwerp de Tweede Wereldoorlog. In 2012 deed ik – met vele anderen – onderzoek in Kamp Westerbork. We onderzochten de resten van het Duitse doorvoerkamp voor Joden. We vonden er ook sporen van het Molukse woonoord Schattenberg.

Dat was het begin, waardoor ik begon na te denken over de archeologie van de Molukkers in Nederland en specifiek de archeologie van het Molukse conflict in Nederland. Vorig jaar heb ik de eerste stappen gezet, veel rondgereden en veel mensen gesproken. Vandaag begint het project echt, op Valentijnsdag 2017. De blog is gemaakt en de eerste toelichting over waar dit allemaal over gaat vind je op de pagina ‘Over..’: https://molukserfgoed.com/over/

De teerling is geworpen! Ik hoop op een vruchtbare discussie.

Gepubliceerd door Jobbe Wijnen

Archeologie en Erfgoed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: