Erkenning van de Minister

Kort en goed bericht voor alle volgers van dit project. Minister Jet Bussemaker heeft vorige maand in een schrijven laten weten ‘De Punt’ op te nemen in een verkenning voor mogelijk nieuwe Rijksmonumenten, die op dit moment loopt bij de Rijksdienst! Het staat zwart op wit: een prachtig resultaat!

En nu scherp blijven op of het ook opvolging krijgt, natuurlijk.

Tegelijk is er ook ander nieuws. Dr. Fridus Steijlen is aangewezen als hoogleraar Molukse Migratie en Cultuur bij de Vrije Universiteit. Wat goed dat deze positie in het leven is geroepen! Zijn eerste uitspraak in de media was dat we eens moeten ophouden de Molukkers alleen met de acties te associëren, want er is zoveel meer dan dat in de Molukse cultuur. Daar heeft Steijlen natuurlijk een groot gelijk te pakken. Tegelijk is de vraag hoe we met het verleden en haar sporen omgaan – met de blik op de toekomst-  daarmee nog niet beantwoord. Ik sprak Steijlen in de beginfase van dit project al een keer en ik hoop van harte dat gesprek in zijn nieuwe functie als hoogleraar nog eens te kunnen vervolgen.

Gepubliceerd door Jobbe Wijnen

Archeologie en Erfgoed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: